2013. március 2., szombat

Oroszkrém torta

A krém:
5 egész tojás
10 dkg rumba áztatott mazsola (kérésre kihagytam)
10 dkg cukrozott gyümölcs (kérésre kihagytam)
3dl tej
3 dkg zselatin
6 dl tejszín
1/2 rúd vanília (vagy 1 kk vanília aroma)

Az egész tojásokat a tejjel, cukorral, a kettéhasított vaníliával gőz fölött sűrűre verjük. A végén hozzáadjuk a forróvízben feloldott zselatint. A tűzről levéve addig kevergetjük, amíg ki nem hűlt, de még nem dermedt meg a zselatintól. Ekkor hozzáadjuk a felvert tejszín felét, azzal a krémet lágyan elkeverjük. A tejszín másik felével díszíthetjük a tortát!

Az alap:
a receptkönyv egy 6 tojásos piskótát írt, én most próbára tettem a sima, kevert tésztás receptemet.


Díszíteni most nem volt (sok) időm, így a fondant-mázas beborítással nem bajlódtam, inkább az arany árban mért, még zölden leszedett, és útközben "megérett" epreket olvasztott csokiba mártottam, és egy kis tejszínnel dekoráltam. :)

(a krém receptjén egy öreg, nyúzott receptkönyvből böngésztem)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése